Feb 6, 2012

вустрыцы сезона ў Японіі


вустрыцы сезона ў Японіі

Японія мае чатыры вельмі выразна выяўленымі сезонамі, і кожны мае свае асаблівыя фаварытам. Лета гарачае і ліпкае, зіма халодная і снежная. Увесну і ўвосень абодва вялікія перамены, і вы можаце бачыць гэта паўсюль.

Самае выдатнае ў Японіі, АТ чатыры сезоны з'яўляецца тое, што сезонная ежа! Там у сезон практычна для любога віду ежы можна сабе ўявіць. Зіма Oyster сезону. Некаторыя людзі кажуць, у вас толькі ёсць вустрыцы у месяцы R. У Японіі існуе аналагічная прыказка, Äúdo не ядуць вустрыц пасля вішнёвы колер (красавік), Au. Гэта азначае, лепшыя месяцы, каб паесці вустрыц з'яўляюцца студзень, люты, сакавік, красавік, верасень, кастрычнік, лістапад і снежань. Вядома, "R Правіла" больш сэнсу, падчас дзён да сучаснага халадзільнага абсталявання. У цяперашні час большасць прызнаюць, што вустрыц можна ёсць цэлы год без якіх-небудзь пытанняў.

Увосень, гэта значыць з сённяшняга дня і да сакавіка, вы пачынаеце бачыць вустрыц у сезоне зноў. Гэта Каки (вустрыца) сезону. Гэта смачнае лячэнне завецца Каки-смажаць, смажаныя ў фрыцюры вустрыц. Адзін з лепшых спосабаў атрымаць асалоду ад вустрыцамі ў Японіі ў хакі набэ (вустрыцы тушанае мяса). Каки Shigureni Chazuke, на павольным агні Uramura вустрыц і свежага імбіра патанае ў густы, салодкі соевая падліўка падаецца на міску рысу, будзе ваш выбар, калі ваш апетыт мала. Гэта лёгкая ежа, але яна дае вам добры зарад энергіі ў летнюю спякоту.

Найбольш вядомыя японскія вустрыцы у Злучаных Штатах, Äúkumamoto вустрыцы, AU. Мяса пульхныя і сакавітыя. Густ чысты, багаты і салёнай. Абалонка мае невялікі, але глыбокай кубку, якая рыфлёная і скульптурныя. Гісторыя Кумамото вустрыцы вельмі цікава. 50 гадоў таму, японскія культыватары вустрыцы пачаў экспартаваць Кумамото вустрыц у Каліфорнію, марачы аб пашырэнні свайго бізнэсу. Тым не менш, амерыканцы выявілі, што яны маглі б вырошчваць вустрыцы Кумамото ў Каліфорніі, што прывяло да больш танным і свежае ўнутраным вустрыцы Кумамото. Гэта прывяло да знікнення вырошчвання вустрыц Кумамото ў Японіі. У апошні час японцы, якія елі вустрыц Кумамото ў ЗША пачалі ствараць попыт на вустрыц Кумамото ў Японіі. Такім чынам, Кумамото прэфектуры Кумамото пачалі вырошчваць вустрыцы і, спадзяюся, яна будзе на рынку ў гэтым сезоне.

Кумамото вустрыцы экзатычнай мініяцюрнай разнастайнасць таго, што завецца Ціхага або японскія вустрыцы. Kumamotos адрозніваюцца ад сваіх паўночных кузенам некалькімі спосабамі: у іх ёсць цудоўныя смакавыя, менш, глыбей склаў, маюць больш працяглы тэрмін захоўвання, і заўсёды знаходзяцца ў сезон.

Kumamotos ад Tillamook заліва злёгку фруктовы і салодкі з багатым масла-крэм тэкстуры. Іх памер, тэкстуру і густ робіць іх фаварытам палову корпуса знаўцаў, і лепшы выбар для першага часу вустрыца вопыт.

З-за пасляваеннага прамысловага забруджвання, Kumamotos вымерлі на роднай вод. Ціхаакіянскім Паўночна-Захадзе фермеры захавалі відаў жывых. Ёсць у цяперашні час Кумамото вустрыцы рэстаўрацыйных праектаў у Японіі.

Калі японцы ядуць свежыя вустрыцы, яны служаць ім понзу падліўкай (цытрынавы падліўка воцат) завецца, Äúsugaki, Аі якая, Äúcooks, Аі вустрыц.

Вустрыцы, якія лёгка засвойваюцца і ўтрымоўваюць выдатны баланс харчавання. У заходніх краінах, вустрыцы, называюць "Малако мора", таму што вустрыцы з'яўляюцца пажыўнымі, як малако. Апошнія даследаванні, аднак, паказалі, што смачныя малюскі з'яўляюцца яшчэ больш багатымі ў розных пажыўных рэчываў, чым малако. Ніжэй прыведзены спіс з вядомых пажыўных рэчываў у вустрыц. - Глікаген Глікаген захоўваецца вугляводаў у тканінах жывёл і становіцца глюкозу, калі паглынаюцца чалавекам для атрымання энергіі. Спажыванне глікаген ўзмацняе функцыю печані.

Бялку ў вустрыц змяшчае некаторыя амінакіслоты, такія як глутаминовой кіслаты, цистеин, таурін і інш Гэтыя амінакіслоты могуць разарваць, каб нейтралізаваць яды, і ліквідаваць атрутныя рэчывы з арганізма. - Вітаміны і мінералы вустрыцы ўтрымліваюць вітаміны B1, B2, B6, B12 і C. Цынк, патрабаванне для чалавечага росту, добры крывацёк і палавой сталасці, таксама прысутнічае. Кальцый, ёд, жалеза, таксама шмат у вустрыц. У дадатак да гэтых багатым пажыўных рэчываў, вустрыцы, лягчэй пераварваецца, чым у іншых малюскаў, таму яны лёгка засвойваюцца дзяцей і старых.

Прэфектура Мияги пастаўляецца 70 працэнтаў Японіі, вустрыцы АТ насення да пакут значны ўрон цунамі. Іншыя прэфектуры цяпер імкнуцца забяспечыць непаўналетніх вустрыцы, як улетку сезон для прыпынення іх ад плавае ў акіяне.

У японскай марикультуры, вустрыцы прымацоўваюцца да лініі прыпынена з якая плавае бамбукавых або драўляных плытах. Плыты дазваляюць трохмерныя выкарыстання марскога прасторы для шчыльных вырошчвання і могуць быць перамешчаныя, каб пазбегнуць чырвоных прыліваў і паразіта канцэнтрацыях. Тым не менш, яны успрымальныя да пашкоджанняў ад тайфунаў. У прэфектуры Мияги, большасць плытоў былі патоплены або ажыццяўляецца ў моры 11 сакавіка цунамі.

Рэгіён Санрику Японіі з'яўляецца адным з самых вядомых раёнаў вырошчвання вустрыц у свеце, і ў два разы і ў мінулым, яны дапамаглі вустрыцы мужчын у Францыі засяліць свае акцыі пасля хваробы знішчылі яго. Зараз, пасля цунамі, французскі вяртаюцца карысць. Тым не менш, японцы ў гонцы на час у тым, што яны павінны атрымаць іх вустрыц фермы адноўлена да сярэдзіны лета, які з'яўляецца, калі ў іх ёсць свае плюнуў набор (калі вустрыцы лічынкі вызваляюцца і шукаць дома.


Крыніцы:

No comments:

Post a Comment