Apr 17, 2012

Ústřice sezony v Japonsku


Ústřice sezony v Japonsku

Japonsko má čtyři velmi odlišné sezóny a každý má své zvláštní oblíbené. Léta jsou horká a lepkavá, zimy jsou chladné a zasněžené. Na jaře a na podzim jsou velké změny, a můžete vidět všude.

Skvělá věc, o Japonsku, časy odbavení Four Seasons je, že je sezónní jídlo! Je tu období pro téměř každý druh jídla si dokážete představit. Zimní sezóna je Oyster. Někteří lidé říkají, že stačí jíst ústřice v měsících R. V Japonsku, tam je podobná přísloví,, Äúdo nejezte ústřice po Cherry Blossom (duben), AU. To znamená, že nejlepší měsíce jíst ústřice jsou leden, únor, březen, duben, září, říjen, listopad a prosinec. Samozřejmě, že "R pravidlo" větší smysl v době před moderní chlazení. V dnešní době, většina na vědomí, že ústřice se dají jíst po celý rok bez jakýchkoliv problémů.

Na podzim, tedy od nynějška až do března, začnete vidět ústřice v sezóně znovu. Je to kaki (hlíva) období. Jedná se o pochoutku názvem kaki-Fry, smažené ústřice. Jedním z nejlepších způsobů, jak si ústřice v Japonsku je kaki NABE (dušené ústřice). Kaki Shigureni Chazuke, vřelo Uramura ústřice a čerstvý zázvor přelitý husté, sladké sojové omáčce na misku rýže, by byla vaše volba, pokud vaši chuť k jídlu je malá. Jedná se o lehké jídlo, ale to vám pěkný dávku energie v letním žáru.

Nejznámější japonské ústřice ve Spojených státech, Äúkumamoto ústřice, AU. Maso je šťavnaté a kypré. Chuť je čistá, bohatá a slaný. Shell je malý, ale má hluboký kalich, který je vroubkovaná a vytvarované. Historie Kumamoto ústřic je velmi zajímavé. Před 50 lety, ústřici japonskou Kultivátory začala vyvážet do Kalifornie Kumamoto ústřice, sní o jejich podnikání. Američané však zjistili, že by mohli pěstovat Kumamoto ústřice v Kalifornii, který vedl k levnější a čerstvější domácí Kumamoto ústřice. To způsobilo, že zmizení Kumamoto pěstování ústřic v Japonsku. V poslední době se Japonci, kteří jedli ústřice Kumamoto ve Spojených státech začal vytvářet poptávku po ústřice Kumamoto v Japonsku. Takže, Kumamoto prefektuře Kumamoto ústřice začaly pěstovat a doufejme, že bude na trhu v této sezoně.

Kumamoto ústřice je exotický miniaturní množství tzv. Tichém oceánu nebo japonské ústřice. Kumamotos se liší od svých bratranců severní několika způsoby: Mají vynikající chutnost, jsou menší, hlubší dlaně, mají delší trvanlivost, a jsou vždy v sezóně.

Kumamotos z Tillamook Bay jsou mírně ovocná a sladká s bohatou máslem, smetanou textura. Jejich velikost, strukturu a chuť dělá je favorit z poloviční skořápky znalci, a nejlepší volbou pro-poprvé Oyster zkušenosti.

Vzhledem k poválečné průmyslové znečištění, Kumamotos vyhynul ve svém rodném vodách. Pacifickém severozápadě zemědělci stále druhu naživu. V současné době existuje Kumamoto Oyster projekty obnovy v Japonsku.

Když Japonci jedí čerstvé ústřice, slouží jim Ponzu omáčkou (ocet citrónovou omáčkou) volal, Äúsugaki, AU, které Äúcooks, AU ústřice.

Ústřice, jsou snadno stravitelné a obsahuje vynikající rovnováhu výživy. V západních zemích jsou ústřice tzv. "Mléko na moři", protože ústřice jsou tak výživné jako mléko. Nedávné studie však ukázaly, že chutná škeble jsou ještě bohaté na různých živin než mléko. Pokračování je seznam pozoruhodných živin v ústřice. - Glykogen Glykogen je uložen sacharidů v živočišných tkáních a stane se vstřebává glukózu, pokud lidmi k zajištění energie. Příjem glykogenu posiluje činnost jater.

Bílkovin v ústřic obsahuje některé aminokyseliny jako glutaminic kyselina, cystein a taurin atd. Tyto aminokyseliny se mohou přetrhnout, aby neutralizovat jedy, a odstranění jedovatých látek z těla. - Vitamíny a minerály ústřice obsahují vitamíny B1, B2, B6, B12 a C. zinek, požadavek na člověka růst, dobré prokrvení a pohlavní dospělosti, je také přítomen. Vápník, jód, železo a jsou bohaté na ústřice. Kromě těchto bohaté živiny, ústřice jsou snadněji k trávení než ostatní korýši, takže jsou snadno absorbovány u dětí a starších.

Miyagi prefektura dodává 70 procent v Japonsku, časy odbavení semeno ústřice před tsunami trpí rozsáhlé škody. Ostatní prefektury jsou nyní usilovně snaží zajistit pro mladistvé ústřice, protože léto je období pro zastavení jim plave v oceánu.

V japonštině mariculture, jsou ústřice připojen na linky visel z bambusu nebo plovoucích vorech. Vory umožňuje trojrozměrné využití oceánu prostoru pro husté pěstování a může být přesunuta, aby se zabránilo červené přílivy a parazit koncentrace. Nicméně, oni jsou náchylné k poškození tajfuny. V prefektuře Miyagi, nejvíce klesl rafty nebo pozemní dopravou na moře od 11. března tsunami.

V regionu Sanriku v Japonsku, je jednou z nejznámějších oblastí pěstování ústřic na světě, a dvakrát v minulosti, oni pomáhali Oyster mužů ve Francii znovu naplnit své akcie poté, co nemoc zničila ji. Nyní, po tsunami, Francouzi jsou oplatil. Nicméně Japonci v závod s časem v tom, že potřebují, aby si jejich Oyster farmy přestavěn v polovině léta, což je, když mají své plivali set (jsou-li ústřice larvy uvolní a hledat pro domácí).

Zdroje:

No comments:

Post a Comment